Hvordan dele tilgang

Google Analytics

Google Analytics er et svært viktig verktøy å ta i bruk ved analysering av nettsted. Ved bruk av Analytics som verktøy vil det ofte kunne lønne seg å dele informasjon med kollegaer, medstudenter eller andre som er involvert i det du jobber med. Derfor velger jeg å skrive et kort og konkret blogginnlegg om hvordan legge til flere brukere. Bilder med fremgangsmåte kommer fortløpende under konklusjon.

Bildene i rekkefølge

  • Steg 1 Administrator
  • Steg 2 Administrering av brukerkontoer
  • Steg 3 Brukertillatelser
  • Steg 4 Tillatelser

Hvordan gi tillatelse

Først logger du deg inn på din google Analytics konto, deg hvilke konto du skal jobbe på, og deretter trykker på Administrator. Etter du har trykket her kommer du inn på siden med konto, område og rapporteringsvisning. Her går du til konto og et steg ned hvor det står «administrering av kontobrukere».

 Når du har trykket på denne knappen vil det komme opp en side hvor du får oversikt over de ulike kontoene som har tilgang til brukeren. På høyre side for hver av kontoene vil du finne hvilken tilgang kontoene har under kategorien «tillatelser». Ved å trykke på den blå rundingen med et plusstegn øverst i høyre hjørne vil du få muligheten til å legge til en ny bruker.

 Ved å trykke på pluss tegnet vil teksten «legg til brukere» og «legg til brukergrupper» dukke opp. Her velger du å trykke på «Legg til brukere». Videre vil det komme opp en side hvor du kan skrive inn e-posten til personen du ønsker å gi tilgang til. Samtidig vil du få muligheten til å velge hvilken tilgang du ønsker å gi personen hvis du blar litt ned på siden. Til slutt trykker du på legg til og så vil personen få en e-post med tilgang.

Konklusjon

Jeg mener det er en svært viktig egenskap å kunne vite hvordan man gir personer tilgang til en Google Analytics konto samtidig som man kan begrense tilgangen til den eventuelle brukeren.  Håper dette innlegget har vært til hjelp. Lykke til

Steg 1 Administrator

Steg 2 Administrering av brukerkontoer

Steg 3 Brukertillatelser

Steg 4 Tillatelser

Hvordan dele tilgang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen